Три награди за сгради с проектирана конструкция от АВЕГА Инженеринг

Конкурсът „Сграда на годината“ 2019 отбеляза с отличие три от сградите, проектирани от инж. Веселин Първанов и екипа на „Авега Инженеринг“ ЕООД.

Изказваме благодарност на нашите колеги архитекти и инвеститорите за възможността и доверието за съвместната ни работа!

В категорията ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ победител е хотел „УЕЙВ РЕСОРТ“. Архитектурата е дело на арх. Мартин Христов, „Е-Арх Студио“, инвеститор – „Ахелой Проджект“ ООД, изпълнител „Планекс Бургас“ ООД.
Хотел „УЕЙВ РЕСОРТ“ е истинско предизвикателство с конструктивните си особености. Сградата и допълващото застрояване на площ от 42 228,07 кв.м – РЗП е компилация от разнообразни проектни решения. Хотелската част е с масивна безгредова конструкция. Красивият облик на хотела е постигнат с фасада, изпълнена с метална конструкция със сложна геометрична форма. Част от проектното решение е зала с 20.0м отвор, изпълнен от предварително напрегнат стоманобетон, като покривът на залата е обособен като паркинг с висок интензитет на натоварването. Особеност на проекта е и изпълнението на пилотното укрепване под морското равнище на част от допълващото застрояване.
Красивото и разнообразно архитектурно решение за външното оформяне на хотела включва проектиране на аквапарк, летен театър с монолитна стоманобетонна конструкция и метална покривна конструкция, монолитен стоманобетонен пешеходен мост, фонтани и басейни с пъстри геометрични форми.

В категорията ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП е наградена „КОРАЛ РЕЗИДЕНС“ , архитектура – арх. Мартин Христов, „Е-Арх Студио“, инвеститор „Планекс Инвест“ ООД и изпълнител „Планекс“ ЕООД.
Конструкцията на сградата е монолитна стоманобетонна, покривното ниво е с конзолни участъци, които са съчетание между стоманобетонни и стоманени елементи. Сградата е с подземен паркинг на две нива с голямо подпорно разстояние.

С НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА е отличен „МАГАЗИН ЗА ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ ФАНТАСТИКО- ОБЕКТ 30 – ЕТАП 1 И МАГАЗИНИ ЗА ПРОМИШЛЕНИ СТОКИ, АТЕЛИЕ ЗА ХИМИЧЕСКО ЧИСТЕНЕ И АПТЕКА – ЕТАП 2.“
Функционално обектът е разделен на складова и търговска част. Складовата част е решена като масивна стоманобетонна конструкция, а търговската зала е проектирана със стоманена покривна конструкция с 32- метров отвор и метална козирка, с излизане над 8 метра. Красивият и внушителен облик на търговския обект е резултат от съвместната ни работа с арх. Гергана Милушева и екипът на „Ситискейп“, изпълнението е от страна на „БС Конструкция“ АД, с инвеститор ВИНТЕРКО-БГ ЕООД.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.